Bezoek Yayasan, eind november 2013

Woensdag 05 februari 2014

Eind november bezochten wij, Ted enPaul, samen met Joris en zijn vader in bijzijn van Diana en Frits het weeshuis. Even voor de goede orde maar Paul (moi), Joris, Diana en Frits hebben elkaar leren kennen op de Indonesische taalcursus in Den Bosch. Joris en zijn vader kwamen vanaf hun rondreis in Java ook naar Bali. U snapt dat wij, allen geïnspireerd door de verhalen van Diana en Frits, heel graag een kijkje in het weeshuis wilden en mochten nemen. Erg verrast en onder de indruk hoe het weeshuis er keurig uitzag, kregen wij na iets te hebben gedronken én heerlijke ienimini banaantjes  te hebben verorberd, een rondleiding onder de bezielende leiding van de “hoofden der gebouwendienst” → Diana en Frits Lachen

Rondlopend weten beiden a) ons uitleg te geven b) de boel aan te sturen c) de puntjes op de i te zetten d) de jongens tussentijds een beetje op te voeden e) over de toekomst van het weeshuis te praten en zo gaat het maar door. Naast de slaapplaatsen van de kinderen, wasplaatsen, computerruimte, keuken etc werd ook de “beestenbende” getoond: kippen en varkens en hun onderkomens.Nou sponsoren hier wordt niet gelummeld en alles zag er spik en span uit en we kunnen wel stellen ‘dat de organisatieondanks de Indonesische ingetogenheid op (spring)rolletjes loopt... ‘.

Erg leuk om dit alles te mogen zien en vol van trots wat Diana en Frits met de staf van het weeshuis voor elkaar hebben gebokst en nog aan gaan pakken.Dus…:

Diana en Frits jullie zijn toppers!