Vrijdag 05 april 2013
Hallo allemaal,

hier nog een aantal weetjes.
Foto's staan op de website en op facebook.

A =Lagere school       = SD    ma-za van 9 - 13 uur  van 6 tot 12 jaar
B =Middelbare school = SMP ma-za van 7 - 13 uur vanaf 12 jaar tot .. jaar.
C =Middelbare school = SMA  ma-za van 7 -13 uur
D =Middelbare school = SHS   niemand.
E =Middelbare school = SMK   ma-za van 12.00-18.00 uur

Sommige kinderen hebben ook enkele middagen extra les en een aantal grote jongens gaat ook zondag van 8.00 tot 10.30 uur naar extra les.

Zondag Engelse les van +/- 11.00 uur tot 12.00 uur of van +/- 16.30 uur tot 17.30 uur (ligt aan Ibu Ari 's dienst)

Zondag soms Balinese dansles 12.30 tot 13.30 uur, voorlopig nog niet gesponsord door ons, eerst maar eens kijken hoe de kinderen de taken, die wij willen, uitvoeren.
Ze moeten ook iets ervoor terug doen,schoonmaken, bedden opmaken enz., niet alleen maar krijgen!
Kunnen we altijd, over een paar maanden kijken, hoe het gaat en dan alsnog een sponsor zoeken voor dansles.

Pak Ketut en Mèmè hebben elke middag 10 min. overleg hoe alles gegaan is.

Pak Ketut en Ibu Ari hebben op zondag 10 min.overleg hoe de week verlopen is en samen met Mèmè overleggen wat er op is en wat er nieuw gekocht kan/ moet worden.

Ibu Ari betaalt Mèmè en gas, water en licht.

Ibu Ari wast de (onder) lakens elke week, de kinderen moeten zelf hun bed verschonen ( boven laken naar onder en onderlaken aan Ibu Ari geven) hun eigen was doen ( elke dag! *) + handdoek + kussensloop.

* Wij moeten sparen om achter de slaapkamers een afdak te maken, waar zij hun natte was op     kunnen hangen en dat het ook kan drogen.
Nu komt het vaak voor, dat het regent en dan hangen ze het niet op of dat het regent als ze op school zitten en de was drijfnat is, als ze thuis komen.

Regels van Pak Ketut:

· Rise at 05.00 hours, wash your selves, make up your room , make breakfast and go to school at 6.30 hours.

· Use of telephone and scooter other than  provided by the foundation is prohibited

· In the orphanage or it nearest surroundings use of alcohol and smoking is prohibited

· Sexual contact between children living in the orphanage is prohibited

· Presence in the dormitory not yours ( i.e. boys – girls) is prohibited

· Scheme as provided (i.e. cleaning, study, and take care of the animals) must be carried out daily

by appointed persons

· Everyday scheduled items should be cleaned and tightened:

o Rooms

o Kitchen

o Bathroom

o Tempel

o Surroundings

· At the latest the light will be out at 22.00 hours and everybody should be a sleep

· Everybody has to be polite, well cleaned and wearing clean clothing at all times.

Van ons:

Engelse les verplicht.

. Dingen leeg of kapot, teruggeven aan Mèmè of Ibu Ari, dan nieuw krijgen.

. Geen !!! spullen in de rivier gooien.

. Spullen die je gebruikt gelijk afwassen en opruimen.

. Voorzichtig met alles omgaan, verantwoordelijkheid nemen.

. Lichten aan, alleen als het donker is.

. Kranen goed dichtdraaien na gebruik.

. 1 x per week alles uit de keuken en alles schoonmaken, rekken, gasstel enz.

. Nieuw gekregen spullen opruimen in de voorraadkamer, eerst het oude gebruiken,

first in first out.

. Het lijkt veel, maar deze dingen moeten wij thuis ook doen en zij moeten dit nog leren.

. Zo en nu kijken hoe het over een maand gaat als Cindy en Suzanne er zijn,

onze eerste ontzettend enthousiaste stagiaires.

. Ook zij gaan weer tegen dingen oplopen, maar in overleg,

lossen we dat ook wel weer op.

. Voorlopig nog zat te doen en te regelen.

Hartelijke groet Frits en Diana en alle sponsors nogmaals weer heel hartelijk dank,

zonder jullie hadden wij hier niets kunnen doen.

Help ons helpen en blijf ons volgen en zie foto's van bijna alle kinderen op:

www.yayasan-bali.nl en op facebook Ons Weeshuis Yayasan Bali.