Kijk bij foto's november 2012 jongens slaapzaal.

Zaterdag 24 november 2012

zo snel kan een bouw gaan!

De kogel is door de tempel..........

Zaterdag 24 november 2012

De kogel is door de tempel,

er lopen meer wegen naar Rome en zo ook op Bali!

Na veel wikken en wegen van pak Ketut heeft hij besloten om een nieuw slaapgebouw voor de jongens neer te zetten op de plaats waar eerst de koeienstal was.

De broer en zijn vrouw van wie het huis is, waren niet zo blij met de renovatie, die we in het huis aan het uitvoeren waren.

Pak Ketut mocht het de eerste 15 jaar blijven gebruiken maar niet verder renoveren.

Na een familie beraad van de hele Ketut clan is er uitgekomen dat pak Ketut de linkerhelft van het terrein mag gebruiken voor zijn droom. (zie brief pak Ketut).

De keuken annex eetzaal, de badkamers staan aan de linkerkant dus dat is geen probleem.

Watermeter en stroom verdeelkast worden omgelegd naar de keuken.

De watertonnen en regenafvoer worden hergebruikt in de nieuw te bouwen slaapkamer en de keuken en vrijwilligers huisjes.

Alle ramen, deuren enz. worden hergebruikt in de nieuwe onderkomens, dus is weinig van ons geld verloren gegaan.

Het wordt dus allemaal heel anders.

Ze zijn nu  aan het bouwen én met de steun van alle donateurs !!! kan het afgemaakt worden.

In het huis waren we nog jaren bezig geweest met opknappen.

Al met al denken we nu, dat dit een veel betere oplossing is.

Na de bouw van de jongens slaapkamer zal er nog een grote open woonkamer gebouwd moeten worden, maar daar gaan we in februari met pak Ketut over praten en hier moeten we natuurlijk eerst geld voor hebben.

Pak Ketut heeft zelf  al zijn geld  gebruikt om de ruwbouw van de jongensslaapkamer neer te zetten.

Gelukkig zijn er nu twee donateurs naar Bali gegaan met een leuke zak geld, zij hebben o.a. een tennistoernooi gehouden, lege flessen ingezameld en van vrienden en kennissen geld gekregen voor ons weeshuis.

De komende weken horen we wat ze allemaal kunnen verwezenlijken.

De man, Mathé is een zoon van een aannemer, dus laten we, met een gerust hart, alles even aan hem over.

De vrouw, Betty is verpleegster en heel creatief, zij heeft heel veel leuke ideeën die ze met de kinderen wil gaan realiseren en natuurlijk EHBO les geven.

KIJK de komende 4 weken op facebook   “Ons Weeshuis Yayasan Bali”  of op de website www.yayasan-bali.nl en volg wat ze allemaal doen.

Wij zijn hier allemaal heel blij mee en reuze benieuwd hoe alles er nu uit gaat zien.

Hieronder volgt de brief van pak Ketut en een aantal foto’s die Ibu Ari al gemaakt heeft van de bouw van de slaapkamer voor de jongens.

Hallo Ibu Diana and Pak Frits

how are you ? I hope everything is good and fill so sorry about what happen with the yayasan, but for me is good that I know early before I go to far, now my dream is to built yayasan more better, now for sure the building is mine, I really want to help the poor children to get good educations ,and give them a good life, I keep try my best, I know I can not help with  money so I need help and keep try get free school for children’s who stay in my yayasan, my dream also want to build free school in my own land, so all poor people can come for study in my place for free,

I don't know how to say thanks to you and all of the donator, we still need help and support from all of you, in November I hope new room is finish and boy can sleep there, we take all stuff what we have in the old house, my brother only don't want we do renovation on that building but children’s can stay there, but I think better build own house so I fill more better now that’s 100% belong to me and children’s

I hope Ibu and Pak Frits still want to help and thanks to all what you did for our yayasan