Brief 2019 - 2020

Zaterdag 21 november 2020

Dongen 18-11-2020.

Lieve familie, beste vrienden en donateurs van ,,Ons weeshuis”.

Wegens persoonlijke omstandigheden, bij de meesten van jullie wel bekend, heeft dit verslag even op zich laten wachten, maar dan hier eindelijk een update van onze laatste en langste reis naar Bali.

Het begon allemaal heel voorspoedig in November 2019 met in ons achterhoofd om in de Mei vakantie 2020 ons 50 jarig huwelijksfeest met de kinderen en kleinkinderen op Bali te kunnen vieren. Zoals een ieder van u bekend is heeft de corona ellende behoorlijk roet in het eten gestrooid in plaats van feest werd het een vier maanden (gedwongen) langer verblijf doordat alles op slot ging, dus ook de vliegvelden.

In Sawan hebben we gelukkig wel een heleboel kunnen realiseren:

Een muur van de oude badkamer achter de jongens slaapzaal stond op instorten en renovatie was geen optie daar ook de fundering vernieuwd moest worden.

Gelukkig hebben we met heel veel hulp en steun van diverse kanten een complete nieuwe bad/toilet kamer kunnen bouwen.

Waar de kinderen en met name de meisjes,  heel blij mee waren is dat we in alle slaap- en badkamers echte gordijnen hebben laten hangen en dus de halve sarongs aan een touwtje in de vuilnisbak konden gooien.

Ook hebben ze allemaal nieuwe grote spiegels!!, lakens/dekbedden en kussens gekregen, met name de meisjes waren helemaal verrukt van de Bantal Guling, (groot rolkussen) met wissel slopen.

Een nieuwe deur en trap met veilige leuning van de jongens slaapkamer naar de badkamer was nodig om ook in het donker de weg naar de badkamer te kunnen vinden.

De door ons gemaakte,  8 jaar geleden, overkapping om wasgoed droog op te hangen was ver weggerot en is vervangen door staal met een kunststof overkapping.

De paden tussen en achter de gebouwen zijn vervangen door beton, de hemelwater afvoer is verbeterd door afwatering via lange kunststof buizen die direct in de rivier uitmonden om afkalving van grond te voorkomen.

Plafonds in de bergingen zijn vernieuwd en vervangen door voor knaagdieren en ongedierte vrijwel onmogelijk doordringbaar materiaal.

Omdat er geld gereserveerd was om leuke uitstapjes te maken en de meeste daarvan niet door konden gaan, alles was op een gegeven ogenblik gewoon gesloten, hebben we er in overleg met de kinderen, iets heel nuttigs kunnen doen.

We hebben de rollen compleet omgedraaid !!!

Normaal komen er mensen/donateurs/scholen of andere instanties iets BRENGEN! het voorstel aan de kinderen was als jullie nu eens gaan overleggen aan welke familie, oom, tante of dorpsgenoot, die het in deze tijd heel hard nodig hebben om geholpen te worden met een voedselpakket, omdat heel veel mensen zijn, die door het wegvallen van o.a. toerisme, hun baan kwijt zijn en dus geen inkomsten hebben!

We gaan dan met jullie naar die mensen toe om eens iets te GEVEN ! We hebben hele goede en nuttige pakketten samen gesteld en zijn die samen met de kinderen naar hun dorp of kampong gaan brengen. De families daar waren blij en verrast, maar het mooie was dat de kinderen er nog veel meer plezier aan hebben beleefd. Ook nu komen er nog donaties binnen, zodat we dat nog een keer kunnen herhalen, onze coördinatrice Ibu Ari zal zich daarvoor inzetten.

Hopelijk hebben we jullie weer een beetje op de hoogte kunnen brengen van onze laatste reis, die heel anders is verlopen dan normaal.

Mede namens Pak Ketut en de kinderen heel hartelijk dank voor uw steun en bijdrage.

Lieve groet

Frits en Diana van der Giessen- Broekmeulen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

We bedanken in november 2020

Dinsdag 10 november 2020

 

30-11-2020 Fam. Hoogerwerf hartelijk dank voor de maandelijkse donatie.

30-11-2020 Fam. van der Hee hartelijk dank voor de maandelijkse donatie.

27-11-2020 Mèmé heeft haar salaris weer ontvangen.

25-11-2020 Corrie Spil hartelijk dank voor de maandelijkse donatie.

24-11-2020 Chris van der Giessen hartelijk dank voor de maandelijkse donatie.

24-11-2020 Fam. Roelofsen hartelijk dank voor de maandelijkse donatie.

16-11-2020 Wilma Burton hartelijk dank voor de maandelijkse donatie.

10-11-2020 Fam. De Smedt Van Lombergen dank voor de maandelijkse donatie.

09-11-2020 Fam. Koenen dank voor de maandelijkse donatie.

06-11-2020 Fam. Lems dank voor de maandelijkse donatie.

03-11-2020 Hr. van Driel dank voor de maandelijkse donatie.

02-11-2020 Jorg en Suzie dank voor de maandelijkse donatie.

02-11-2020 Kit en Frits van den Broecke namens Pap en Mam Broekmeulen R.I.P.

                   heel hartelijk dank voor jullie donatie.