September

Zondag 18 september 2011

Hallo allemaal,

binnenkort vertrekken wij voor de tweede keer dit jaar naar Ons Weeshuis.

We kunnen met het geld wat we nu weer gekregen hebben de keuken helemaal betegelen en keukengerei kopen, een rek waar alles opgezet kan worden,zodat er niets meer op de grond hoeft te staan.

Ook nieuwe pannen is geen luxe en ga verder in je eigen keuken maar na wat allemaal noodzakelijk is om een keuken functioneel te maken, er is nog heel veel nodig!!!

Als we nog geld overhouden gaan we in overleg met de weeshuis familie, wat er op dat moment de eerste prioriteit heeft.

Wij denken aan een nieuw dak op het voorportaal met daaraan regenpijpen en aan beide kanten grote regentonnen, dan hebben de kinderen in ieder geval een beetje water (regen) in de buurt om dingen schoon te maken en hoeven ze niet iedere keer een paar honderd meter naar de rivier te lopen om een emmertje water te halen.

Wat is er nog meer ECHT noodzakelijk  op dit moment:

WATERLEIDING naar de keuken en de badkamer en naar het huis.

AFSMEERVLOEREN door het hele huis, als ze nu vegen is het hele huis vergeven van zand, gruis en stof, wat opdwarreld!!!!en wordt het huis dus niet echt stofvrij en schoon! en later als we heel veel geld hebben DE VLOER BETEGELEN.

KOZIJNEN voor ramen en deuren, dan kunnen de golfplaten weg die daar nu dienst voor doen en dan natuurlijk     RAMEN EN DEUREN.

PLANKEN in de slaapkamers met daaronder plaats om kleding op te hangen en bovenop de planken alle spullen die nu op de grond staan.

Voor elk bed een EXTRA LAKEN, er is nu voor elk bed 1 laken en dat moet weleens gewassen worden, in de bergen regent het heel vaak dus vul zelf verder in......

Er is nu elektriciteit, maar LEIDINGEN EN STOPCONTACTEN moeten nog aangelegd worden om naar alle slaapkamers LICHT te brengen.

STOELEN EN BANKEN zodat de kinderen niet altijd op de grond moeten zitten om bv. huiswerk te maken en te eten.

Een fatsoenlijke (trap) OPGANG om naar het weeshuis te komen, nu steil omhoog een meter of 20! en als het geregend heeft super glad.

Hoe het er nu allemaal uitziet is op FOTOBOEK te bekijken.

We hopen dit keer heel veel foto's te maken om te laten zien dat we met relatief weinig geld heel veel hebben kunnen verbeteren.

ZOEK nog eens allemaal goed naar een POTJE of een oude SOK, een paar mensen hebben die sok gevonden en dat geld overgemaakt naar Ons Weeshuis rek. nr.560711344 van de ABN AMRO bank.

U maakt dit weeshuis en deze kinderen er heel erg blij mee.