Opbrengst tennistoernooi Dongen

Donderdag 20 september 2012

Tennis-sponsor-toernooi voor weeshuis op Bali levert ruim 1200,00 euro op

 

Dongen, 10 september 2012 - Afgelopen dinsdag vond op de banen van Bas Dongen een bijzonder tennistoernooi plaats. Het ging deze dag niet in de eerste plaats om winnen, maar om geld bijeen te brengen voor een weeshuis in Indonesië (lees HIER het verhaal achter deze actie). De dag werd georganisaeerd door Betty Koenen en Hilde Looij. De laatste  schreef onderstaand verslag van de voorbereiding en de dag zelf. De foto's zijn van dongen.nieuws fotograaf Henk Barmentlo. 

"2 weken voor de datum van het toernooi kijken Betty en ik elkaar een beetje benepen aan: nog maar 4 inschrijvingen voor ons tennistoernooi... Met alle opgetrommelde hulptroepen zou dat een beetje een rare vertoning worden. We gooien er nog een mailing tegenaan naar aktieve (toernooi)tennissers, hangen posters op, vragen hier en daar persoonlijk om deelname, doe een schietgebedje en steken een wierookstokje op. Dat levert gelukkig nog de nodige respons op, op de dag van ons toernooi kunnen we een speelschema maken voor 32 deelnemers.

's Ochtends rammelen we om 8 uur al aan de deur van het tennispaviljoen, om alles klaar te zetten, en wat Indonesische sfeer aan te brengen. De zon doet leuk mee, en zorgt voor bijpassende temperaturen. Alles staat klaar als de deelnemers binnendruppelen, en we hen een persoonlijk speelschema kunnen geven, en aanwijzen waar ze hun ‘gratis' gezichts- of massagebehandeling kunnen afspreken. Bijna niets is gratis natuurlijk vandaag, alleen de spekkoek bij de koffie. En die is dan weer gesponsord door één van de deelnemers. Zoals alles vandaag eigenlijk wordt gesponsord: de gezichts- en massagebehandelingen worden gratis uitgevoerd, de bar- en keukendienst-bemanning is ‘om niet', de tennisbanen mogen we zo gebruiken, de sieraden en hapjes die verkocht worden zijn gedoneerd, evenals alle prijzen voor de loterij aan het einde van de dag.En ook vandaag blijkt ‘de kracht van het kleine': 5 euro voor een aantal lotjes, 2 euro voor een armbandje, 2,50 voor een broodje gezond, 10 euro voor een behandeling, het zijn allemaal kleine bedragen, maar in de aantallen die ze vandaag worden uitgegeven, krijgen we - eigenlijk zonder dag we het gedurende de dag merken - een flink bedrag binnen. Als ik aan het einde van de dag, en voor de loterij, de balans opmaak, tel ik het wel 3 keer na. Maar het is toch echt zo: we schieten over de 1000 euro grens, en met de bedragen die aan het einde van de dag nog binnen druppelen, blijkt dat er met deze dag 1.247,35 euro is opgehaald. Een geweldige opbrengst!

 

Nogmaals speciale dank aan alle sponsoren:

Albert Heijn Dongen, Tennisvereniging Bas Dongen, Diane Boudewijns, Café Gasterij Den Hamse Bok, John Flora, Ineke Koenen, Mahes Murli, Paul de Groenteman, Plugro Sport, slagerij Pijnenburg, Raijmond Dolfijn, Piet Scheepers, Gert-Jan Schimmer, Monique Ensink

en natuurlijk aan alle deelnemers!"

 

 
 
 
 

Tennis toernooi Dongen 4 september

Donderdag 20 september 2012

Nieuws uit dongen

Print dit bericht Email dit bericht naar een vriend(in)

"Tennis mee en steun meteen een geweldig goed doel!" 

 

Het is inmiddels alweer zo'n 4 jaar geleden dat Betty en Matthé Koenen met hun gezin een vakantiereis maakten naar Indonesië. Ze genoten volop van al het moois wat dat land te bieden heeft, maar merkten ook dat het land een andere kant heeft. Een kant met armoede en nog jonge kinderen die zelfstandig  moesten zien te overleven. "Toen we thuiskwamen bleef die andere kant me toch wel achtervolgen, het bleef een beetje 'broeien' om daar iets mee te doen", vertelt Betty. "En toen ik via internet in oktober 2011 het verhaal tegenkwam van een Dongens echtpaar, dat zich inzet voor het weeshuis Panti Asuhan Destawan in Bali wist ik meteen dat dit mijn kans was om in actie te komen."

Betty besloot contact op te nemen met het bewuste echtpaa. "Tijdens een verblijf op Bali enkele jaren geleden zijn zij per ongeluk bij dit weeshuis terechtgekomen terwijl ze eigenlijk naar een ander weeshuis op weg waren. Het weeshuis wordt geleid door Ketut Suterisna, een leraar van 42 jaar. Er wonen op dit moment 30 jongens en 20 meisjes in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. De meeste kinderen komen van Java. Daar waren zij, net als hun ouders gedoemd tot het werken op de rijstvelden, omdat er geen geld is voor een schoolopleiding. Veel kinderen hebben wel ouder(s), maar deze zijn te arm om hen een toekomst te bieden," aldus Betty Koenen.

Hard nodig
Tijdens het eerste gesprek met het echtpaar van der Giessen hoorden Betty en Matthé dat het in het weeshuis nog aan allerlei voor de hand liggende zaken ontbreekt. "Voor water zijn ze afhankelijk van de rivier en de bron in de buurt. Er is geen elektriciteit. Ze maken met zijn allen gebruik van één kleine mandibak, een bak met water en daarin een pannetje , waarmee ze zich kunnen wassen, naast een statoilet. Het huis heeft geen ramen of deuren." Betty wist het zeker: "hier gaan we iets mee doen, we gaan meehelpen om dat weeshuis langzaam maar zeker op te bouwen tot een plek waar het voor de kinderen goed en veilig is."

Helpen
In november gaan Betty en Matthé naar het weeshuis om mee te helpen met de vele zaken die nog moeten gebeuren. "Maar natuurlijk proberen we ook op ander gebied ons steentje bij te dragen", zegt Betty, "we zijn ook bezig om extra financiële middelen bij elkaar te brengen zodat er nog meer mogelijk gemaakt kan worden in en rond het weeshuis. Hiermee zijn we een tijdje geleden al begonnen. Zo loopt er bij onze vereniging, tc Bas Dongen, een statiegeldbonnenactie"

Tennistoernooi voor het weeshuis
Daarnaast organiseert Betty samen met Hilde Looij op 4 september een tennistoernooi op de banen bij BAS Dongen. "Met een heleboel activiteiten: Denk bv. aan de stoelmassage of de gezichtsbehandeling. Beiden door gediplomeerde behandelaars. Ook komt er gedurende de dag iemand schminken, leuk voor je (klein)kinderen! Verder zijn er echte Balines sieraden te koop, en zijn er lekkere hapjes. En er is een loterij met veel mooie prijzen die door het Dongense bedrijfsleven beschikbaargesteld zijn. Gedurende de dag zijn ook Frits en Diana aanwezig, de initiatoren van de steun aan dit weeshuis


Augustus -September 2012

Donderdag 20 september 2012

  Augustus - September  2012

 

Grote vooruitgang en minder leuke dingen.

 

Hallo alle volgers,

 

Hier weer een berichtje over ons weeshuis.

 

Wat wij geprobeerd hebben in 3 maanden en niet lukte, is nu binnen 6 weken bijna gerealiseerd.

 

Hier de eerste foto's van de hokken in de 3 slaapkamers, het zijn nu inloopkasten, ze zijn gestuukt en er is ook een beton vloer ingelegd.

Ook de hal van de slaapkamers is gestuukt.

 

Met hokken bedoel ik, dat je het moet zien als een hele grote slaapkamer en daarin is een hok gemaakt van 3 bij 3 , wat ooit een badkamer moest worden.

Er wordt hierin nu een hele grote inloopkast gemaakt, alles is nu gestuukt en er zijn planken langs de zijkant en daaronder een ronde bamboe balk gemaakt, waar de kleren aan kunnen worden opgehangen.

 

De kinderen krijgen dan allemaal een stukje plank en een stukje kapstok.

In de slaapkamers hoeven dan geen kleren meer te liggen / hangen en andere spullen kunnen  op hun gedeelte van de plank liggen.

Dit is voor de kinderen overzichtelijk en voor ons als donateur ook, je ziet gelijk welk kind bijna geen of alleen oude kleren heeft en wat er eventueel nieuw nodig is.

De buitenkeuken was ook klaar, maar….het blad was van glad beton, de kinderen dachten dat je daar ook wel op kan hakken, mooi niet dus daar moeten nu tegels opgelegd worden en ze mogen er niet meer op hakken!!

 

Op dit moment slapen er ongeveer 40 kinderen en 20 kinderen zijn alleen overdag in ons weeshuis, maar ze eten er wel allemaal 3 x per dag.

Deze week zijn niet alle kinderen in ons weeshuis, want het is feest op Bali :

Galungan en Kuningan vallen samen, dus de grootste ceremonie van het jaar, duurt ongeveer 8 dagen.

 

De minder leuke dingen:

 

Af en toe is er een rijst tekort, groenten en vlees is 1 x per week hooguit.

Ook kregen we een verontrustende mail dat er geen water, gas en elektra was.

Gelukkig is dit weer opgelost, Patrick en Albertine, vrienden van ons weeshuis, zijn gaan kijken en hebben voor de eerste tijd weer alles betaald.

Waarom er niet betaald was, weten we nog niet precies.

Ook hebben zij nieuwe slangen op het gasstel gezet en de waterpomp bleek  niet te voldoen.

Zij zijn met hun klusjes mensen er naar toe gegaan en hebben de leidingen veranderd en een grotere waterpomp gekocht.

Nu doet alles het weer!

 

Ook was er een tekort aan alle gewone dingen, shampoo, zeep, tandpasta, maandverband, wasmiddel enz., pannen, borden, bekers…….waar het blijft, we weten het niet.

Patrick en Albertine hebben groots, groot ingekocht, alle dagelijkse dingen zoals hier boven beschreven zijn er weer voor even.

Van het weekend organiseren zij met vrienden, een party met eten en drinken en dansen voor de kinderen in ons weeshuis.

 

Heel hartelijk dank voor dit allemaal Patrick en Albertine.

 

Vrienden van “ons weeshuis” uw donaties blijven heel erg welkom als we er met z’n allen een leefbaar huis en omgeving van willen maken.


Nog meer bezoek.

Donderdag 20 september 2012

Begin september is Verie Luiken met haar man naar ons weeshuis geweest.

eerste bezoek:

Dadelijk om 10.00 uur worden we door Ibu Ari opgehaald om naar ons weeshuis Yayasan te gaan. Via dagblad De Stem van 31 december 2011  een artikel hierover gelezen. Ook nog meegekregen via Omroep Brabant radio/tv. Nou Frits en Diana, we gaan ervoor. Onze vrienden uit Groningen hebben een inzameling gehouden. :-) Jannie en vrienden BEDANKT. Foto's zie op facebook Ons Weeshuis Yayasan Bali.

tweede keer:

Vanmorgen zijn we samen met Ibu Ari en Aku naar ons weeshuis Yayasan geweest. We vertrokken om 9.00 uur. Onderweg hebben we de nodige boodschappen gedaan:
Grote pan met deksel...

voor de rijst. 36 borden. 10 lepels. 6 theedoeken. Lepel voor rijst. 4 sponsen, een mob 'dweil', 1 Plumeau. Schoonmaak middelen. Drinken voor de kinderen en een gitaar. Hun oude gitaar was echt ver kapot. De achterkant viel er bijna af. Werdt met lijm bij elkaar gehouden. De gitaar was wel een wat grotere uitgave. Maar ook deze kinderen hebben ontspanning nodig. Met een gitaar en samen zingen. Enkele kinderen hebben we nog gezien. Velen waren al naar school. Twee meisjes hebben we een lift aangeboden. Pffff petje af. We hebben nu ook kunnen zien hoe ver ze moeten lopen om op school te komen en dat in die hitte. We kennen het verhaal hoe het in het begin was, er is intussen al heel veel gedaan. Maar er moet nog zoveel dingen gebeuren. Vindt het fijn dat we samen met onze vrienden een bijdrage hieraan hebben meegegeven. Het is een wereld van verschil tussen ons leven en het leven van de kinderen van Ons Weeshuis Yayasan. Alle beetjes helpen.
 
Verie en Jan (en Jannie uit Groningen, zij heeft extra voor ons weeshuis ingezameld)
heel hartelijk dank en blijf "ons weeshuis" volgen en helpen.